Kurser i improvisation

Kvartersscenen 2Lång (Göteborgs mysigaste scen för nöje och kultur) håller i alla improkurser och vi på Improverket är kursledare för samtliga. Kurserna sträcker sig från nybörjare till avancerad och utbudet är brett med allt ifrån kurser i Improviserad Musikal till Clown eller helt vanlig improvisationsteater. Ta chansen och gå en kurs för personlig utveckling, för att lära känna nya vänner eller för att övervinna din scenskräck. Vi vågar lova att det blir kul!

Varför impro?

Improvisationsteater är så mycket mer än bara underhållning – det är en kraftfull verktygslåda för personlig utveckling och samarbete. Genom att gå en kurs i improvisationsteater får du inte bara en unik möjlighet att utforska din kreativa sida. Du kan stärka ditt självförtroende, förbättra kommunikationsförmågan, utveckla samarbetsförmågan och lära dig att släppa på rädslor så som rädslan över att misslyckas. En kurs i impro är inte bara en kul grej för att få dig att skratta (vi har skrattgaranti), utan också en investering i din personliga utveckling.

Prova på_1

Prova på

Vill du prova på impro? Kvartersscenen 2Lång erbjuder flera gratis tillfällen att prova på improvisationsteater inför varje terminsstart. Perfekt för dig som vill känna på eller som söker en kul aktivitet att ta med kompisen på!

Anmäl dig på 2Lång.se

kreativitet-hemsida

Nybörjare

Ny på improvisationsteater? Då är denna kurs för dig! Här utforskas grunderna i impro. Du lär dig mer om dig själv och att bejaka dina egna och andras idéer. Gå kursen för att utveckla din spontanitet, kreativitet och för att upptäcka hur roligt det kan vara att misslyckas.

Anmäl dig på 2Lång.se

Kreativitet och samarbete

Fortsättning

Utforska improvisationsteatern ytterligare. Här är leken fortfarande central och fokus ligger på sceniskt lyssnande, närvaro och magin av impro. Perfekt för dig som vill ta nästa steg efter nybörjarkursen. Kursen är också öppen för upprepade deltaganden, då det alltid finns nya sätt att utmana sig själv och andra.

Anmäl dig på 2Lång.se

DSC_2091-e1623400710773

Fördjupning

Sugen på att fördjupa dig ytterligare? Fördjupningskursen passar perfekt för dig som redan gått en eller två terminer. Här utforskar vi den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater. Dialogen kring varför scener ”funkar” eller inte blir också djupare samtidigt som scenerna blir längre och dramatiken ännu större. Och förresten. Vi har skrattgaranti!

Anmäl dig på 2Lång.se

tala-hemsida

Tala inför folk

Erövra modet och lusten att tala inför folk! Ska du hålla ett tal på kompisens bröllop, en föreläsning eller vill du öka självförtroendet på scen? Med hjälp av improvisationsteater och storytelling tränar du på att tala inför andra. Kursen lämpar sig både för dig med stor och liten erfarenhet.

Anmäl dig på 2Lång.se

DSCF7154

Improviserad musikal

Under två härligt intensiva dagar lär du dig att improvisera till och med musik.

Samspelet mellan musiker och skådespelare utforskas tillsammans med olika sångformer och genrer. Det kan bli både magiskt och magplask när text och melodi uppfinns i stunden, precis som det ska va! Viss sångvana och förkunskap i impro rekommenderas inför denna kurs.

Anmäl dig på 2Lång.se

improkurs_Fysikalitet

Energi, Fysikalitet, Spacework

Alla möjligheter till rumsliga val, fysiska aktioner och känslostarka karaktärer har en tendens att försvinna när vi fastnar i huvudet och tänker på vad vi ska säga. Denna workshop fokuserar på att hålla energiflödet uppe med hjälp av starka fysiska val som aktioner och karaktärer, så att du kan hitta inspiration till resten av scenen.

Anmäl dig på 2Lång.se

Skratt-liggande

Kväll- & helgkurser

Kvartersscenen 2Lång erbjuder ett spritt utbud av kurser inom improvisation. Kan du bara varannan vecka? Perfekt, det finns varannan-vecka-kurser! Även under helger kan du hitta spännande kuser, så som improviserad musikal! Nya kursstarter sker från januari, mars, augusti och oktober.

Läs mer på 2lång.se

MajaK_small-06723_2

Kursansvarig

Johan Carlberg är kursansvarig över improkurserna på Kvartersscenen 2Lång. Har du några funderingar är det honom du ska kontakta.

Fråga Johan

Våra kurser

Våra kursledare