Kurser-4

På våra kurser övar vi på att släppa lös vår kreativitet och att utforska vår spontanitet.
Nybörjare som den erfarne, teaterapan som den blyga. Den unga som den äldre - vi har kurser för många människor och i många former.

Improvisationsteater är ett oslagbart verktyg för att öka sin självkänsla, ge sig själv en utmaning och utforska sin kreativitet. Alla våra kurser bedrivs på Kvartersscenen 2Lång. Du kan välja att gå på vardagskvällar eller en kortare helgkurs.

Gällande covid-19 har vi tagit fram information om de villkor som gäller kring köp/återköp av kursplats. Läs mer om detta här!

VÅRA KURSER

Nybörjare

Denna kurs är för dig med ingen eller liten erfarenhet av improvisationsteater. Vi går vi igenom grunderna och övar oss på att försöka sluta prestera. Med lekens hjälp lär vi oss att bejaka våra egna och andras idéer, utveckla vår spontanitet och kreativitet. Och har vansinnigt roligt under tiden. 

Fortsättning

Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande, njuter av när vi lyckas vara helt i nuet och ser hur bejakande liksom av sig själv kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater.

I kursen ingår en föreställning under Kabbádaésch (frivilligt) på 2Lång.

För dig som gått en termin hos oss eller motsvarande, men fortfarande vill njuta av både hissnande luft under vingarna och ljuvliga magplask.

 

Läs mer om "fortsättning" här!

Fördjupning

För dig som har gått en termin hos oss eller motsvarande. Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande och ser hur bejakandet kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater. I kursen ingår en akt i föreställningen Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.

 

Avancerad Fokus Långform

Vi kommer under lekfulla former gå igenom ett antal olika tekniker och games. Under kursen går vi igenom hur man plockar upp och leker med misstag samt hur man kan använda sig av en mer skådespelarinriktad ingång. Vi kommer arbeta med tekniker som hjälper oss att hitta en variation i föreställningar samt i vår underhållningsförmåga. Under kursen fördjupar vi dina färdigheter att kunna spela med stor variation med fokus på både skådespeleri och humor. Kursen avslutas med att ni deltar i föreställningen Kabbádaésch.

 

Master Class - Showtime!

Temat på denna kurs är Gorillateater, en form där improvisatörerna regisserar varandra i korta scener. En fantastiskt lekfull spelform med hög takhöjd och där ljuvliga stora och små misstag förgyller. Du tränar på att våga ta beslut och leda en improvisation och kommer vässa din dramatiska förmåga. Enligt Frida Sundström som leder kursen är detta den absolut roligaste formen av improvisationsteater. 
Kursen är för dig som gått flera kurser och är redo för att kasta dig ut tillsammans med en ensemble i strålkastarens sken.
Lärare: Frida Sundström

 

Tala inför folk!

Ska du hålla ett tal på kompisens bröllop?
En föreläsning på universitetet eller hålla i ett möte på jobbet? Du vill bli tryggare med att prata inför folk helt enkelt! Improvisationsteater är inte bara ett underhållningskoncept, det är även ett utmärkt verktyg för att lära känna sig själv, hitta kreativitet och finna sig i nuet. Genom improvisationsteater och storytelling hjälper vi dig med att tala inför andra och känna dig trygg och självsäker i stunden.

 

Covid-19 & Improverkets kurser

Info kring Covid-19

Improverket och 2Lång har vidtagit åtgärder för att minska smittspridning av covid-19. Det är färre kurser under samma tillfälle, detta skapar större rum och mer avstånd. 2Lång och Improverket är noga med städning och att handsprit ska finnas på plats. Kursledarna anpassar även övningarna för att bland annat öka avstånd bland kursdeltagare.
Varken kursdeltagare eller kursledare ska närvara vid sjukdomssymptom.

Höstens kurser med start i augusti är även till för dig som tidigare gick under våren 2020 och inte kunde närvara under sommaren. Kunde inte du gå på din framflyttade kurs under sommaren är du välkommen att gå på motsvarande under höstterminen.

Villkor kring återköp.

Om du bokar en kursplats har du som huvudregel 14 dagars ångerrätt enligt lag.
Om ångerrätten har löpt ut återköper vi inte kursplatser med fullåterbetalning. Undantag är om du är sjuk och kan uppvisa läkarintyg eller om kursen inte än har börjat.
Vi rekommenderar att lägga till Billettos egna Avbeställningsförsäkring i samband med ditt köp, då kan du återköpa din plats utan att uppvisa intyg. Skulle du missa tillfällen under kursens gång är du välkommen att ta igen dessa vid ett senare tillfälle. Prata med din kursledare så löser vi detta. 
Skulle vi ställa in eller flytta fram kursen pga covid-19:
Samtliga kursdeltagare får antingen välja att få återbetalning för resterande kurstillfällen, alternativt få tillgodo och fullfölja kursen vid ett senare tillfälle.