På våra kurser övar vi oss på att sluta prestera och istället njuta av den hissnande upplevelsen av att inte veta vad som komma skall.

Nybörjaren som den erfarna, den blyga som teaterapan, den unga och den äldre, och både chefen, undersköterskan och den mellan jobb. 

Hon, han och alla däremellan – vi har kurser på alla nivåer, för alla människor! Vi erbjuder kvällskurser på måndagar och tisdagar samt helgkurser. Alla våra kurser hålls på Kvartersscenen 2Lång

För frågor och mer information
Kontakta oss via – 0704 – 41 82 16, info@improverket.se

 

Tillgänglighet – Funktionsnedsättning är inget hinder för att improvisera

och våra kurslokaler på Kvartersscenen 2Lång

har tillgänglighetsanpassad toalett samt ligger på

markplan utan trappor.

Prova på – kostnadsfria tillfällen!

Vi erbjuder kontinuerligt prova-på-tillfällen för dig som är nyfiken. Det är gratis men anmälan krävs. Prova på är alltid på lördagar kl. 12.00-13.15 om inget annat anges. Varmt välkommen att anmäla dig via länkarna.

Prova-på -impro 9 maj
JAG VILL ANMÄLA MIG!

 

Prova-på -impro 

JAG VILL ANMÄLA MIG!

STEG 1 

 

Denna kurs är för dig med ingen eller liten erfarenhet av improvisationsteater. Vi går vi igenom grunderna och övar oss på att försöka sluta prestera. Med lekens hjälp lär vi oss att bejaka våra egna och andras idéer, utveckla vår spontanitet och kreativitet. Och har vansinnigt roligt under tiden.

   

 

Kursstart: 12 maj

Tid: tisdagar kl 17-19

Antal tillfällen: 9 st

Pris: 2 290 kr

Kursledare: vakant

JAG VILL ANMÄLA MIG!

STEG 2

 

För dig som har gått en termin hos oss eller motsvarande. Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande och ser hur bejakandet kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater. I kursen ingår en akt i föreställningen Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.

   

Kursstart: 12 maj

Tid: tisdagar kl 17-19

Antal tillfällen: 9 st

Kursledare: Frida Sundström

Pris: 2 290 kr

JAG VILL ANMÄLA MIG!

 

STEG 3-4

 

En kombinerad steg 3-4 för dig som gått minst 2 terminer hos oss, eller motsvarande.

Vi tar fokus mot scenen och använder vår förmåga att våga säga ja till våra egna och andras förslag. Bejakandet och självtillåtelsen att få misslyckas är lika central, vi både stapplar och flyger fram i ovisshetens kittlande landskap och med den eviga överenskommelsen att vi ser våra egna och varandras idéer. Absurda eller glasklara och ibland en blandning av allt, men alltid med nyfikenhet och från hjärtat.

I kursen ingår en akt i föreställningen Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.

    

Kursstart: 12 maj

Tid: tisdagar kl 19:15-21:15

Antal tillfällen: 9 st

Kursledare: Frida Sundström

Pris: 2 290 kr

JAG VILL ANMÄLA MIG!

 

 

 

 

STEG 4 

 

Under kursen fokuserar vi på det sceniska berättandet. Bejakandet och självtillåtelsen att få misslyckas är lika central, vi både stapplar och flyger fram i ovisshetens kittlande landskap och med den eviga överenskommelsen att vi ser våra egna och varandras idéer. Absurda eller glasklara och ibland en blandning av allt, men alltid med nyfikenhet och från hjärtat.

I kursen ingår en akt i föreställningen Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.

   

  

Kursstarter från: Ingen separat steg 4 i vår, se steg 3-4 ovan.

 

 

 

 

 

AVANCERAD – SHOWTIME! 

 

Det här är en kurs för dig som gått flera kurser och är redo för att kasta dig ut tillsammans med en ensemble i strålkastarens sken. Kursgrupperna kommer bakas samman till tajta team och beroende på kurs fördjupa sig inom ett specifikt föreställningsformat.

Deltagarna kommer få en mängd tips och tricks på hur en tar steget mot att uppträda mer proffesionellt med scenisk improvisation. Det kommer att ställas höga krav och personlig feedback är en viktig del i kurserna.

I kurserna ingår två föreställningar i Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.  

Avancerad -Showtime! – Format The Harold, Teatersport, Monoscene

 

Kursstart: 11 maj

Kursledare: Anders Fors

Antal tillfällen: 9 st

Pris: 2 290  kr

JAG VILL ANMÄLA MIG!

 

 

PRESENATIONSTEKNIK – VARANNAN VECKA!

 

Erövra moder och få lusten att tala inför folk!

Ska du hålla ett tal på kompisens bröllop?
En föreläsning på universitetet eller hålla i ett möte på jobbet? Du vill bli tryggare med att prata inför folk helt enkelt! 

  

Improvisationsteater är inte bara ett underhållningskoncept, det är även ett utmärkt verktyg för att lära känna sig själv, hitta kreativitet och finna sig i nuet. Genom improvisationsteater och storytelling hjälper vi dig med att tala inför andra och känna dig trygg och självsäker i stunden.

I kursen ingår också tre tillfällen med retorikern Jenny Jernberg Ralphsson.

  

  

Kursstart: återi höst

Antal tillfällen: 11st

Pris: 2 790 kr

 

  

 

HELGKURS STEG 1

 

För dig med ingen eller lite erfarenhet av improvisationsteater går vi igenom grunderna. Under en helg full av skratt och värme övar vi oss på att försöka sluta prestera och istället njuta av den hissnande upplevelsen av att inte veta vad som komma skall. Med lekens hjälp lär vi oss att bejaka våra egna och andras idéer, utveckla vår spontanitet och kreativitet. Och har vansinnigt roligt under tiden.  

 

Datum: 13-14 juni

Tid: kl: 10-16 Kursledare: 

Pris: 1950 kr
JAG VILL ANMÄLA MIG!
AG   JA 
 

HELGKURS STEG 2 

 

För dig som har gått Steg 1 hos oss eller motsvarande.
Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande, och ser hur bejakande kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater.  

 

 

Datum:  

Tid: Kl. 10-16
Pris: 1950 kr

HELGKURS – SOUNDPAINTING

 

Helgkursen i Soundpainting är för dig som gått minst en termin hos oss eller motsvarande.

Upptäck Soundpainting tillsammans med oss! Formen innebär improviserade scener som leds av en kompositör. Orkestern består utav improvisatörer som följer kompositörens direktiv – tillsammans skapar de Soundpainting. Under en helg fördjupar vi oss i formen och vi lär dig grunderna och verktygen för att bemästra denna konstform.

 

 

HELGKURS – TALA INFÖR FOLK

 

Erövra modet och lusten att tala inför folk!

Ska du hålla ett tal på kompisens bröllop? En föreläsning på universitetet eller hålla i ett möte på jobbet? Du vill bli tryggare med att prata inför folk helt enkelt!

  

Improvisationsteater är inte bara ett underhållningskoncept, det är även ett utmärkt verktyg för att lära känna sig själv, hitta kreativitet och finna sig i nuet. Genom improvisationsteater och storytelling hjälper vi dig med att tala inför andra och känna dig trygg och självsäker i stunden.

 

  

Datum: 

Tid: Kl. 10-16

Pris: 2 250 kr

Kursledare: Frida Sundström

JAG VILL ANMÄLA MIG!

HELGKURS – MUSIKAL

Under en intensiv helg får du lära dig hur man sjunger improviserat, både solo och i grupp. Teori varvas med praktik och du får både gå loss i kostymförrådet och leka impro-mello med peruker och rökmaskin och spela en icke-linjärt berättad improviserad musikal med en touche av magisk realism. 
Förbered dig på en helg fylld med skratt, där leken leks på allvar och sången kommer från hjärtat.

För att få ut det mesta av kursen bör du ha gått Impro steg ett och Impro steg två, eller motsvarande.

 

Kursledare Frida Sundström
Frida Sundström är grundare och konstnärlig ledare för Improverket. Hon är en av Sveriges mest erfarna kursledare och eftertraktade improvisatörer och med sin intuitiva dramaturgi och fingertoppskänsla har hon fått mängder av kursdeltagare och improvisatörer runtom i Sverige att hitta modet att våga ta klivet in och förstå improvisationsteater på djupet.

  

Datum: 2-3 maj

Tid: Kl. 10-16

Pris: 2 700kr

JAG VILL ANMÄLA MIG!

Vi erbjuder kontinuerligt prova-på-tillfällen för dig som är nyfiken på vår kurser. Det är gratis men anmälan krävs. Prova-på är alltid på lördag kl 12-13:15 om inget annat anges.

 

Prova-på – impro ga 7 mars

 

Prova-på – impromusikal

 

För frågor och mer information om våra kurser

Välkommen att kontakta

Frida Sundström via 0704 41 82 16 – info@improverket.se