Kurser-4

På våra kurser övar vi på att släppa lös vår kreativitet och att utforska vår spontanitet.
Nybörjare som den erfarne, teaterapan som den blyga. Den unga som den äldre - vi har kurser för många människor och i många former.

Improvisationsteater är ett oslagbart verktyg för att öka sin självkänsla, ge sig själv en utmaning och utforska sin kreativitet. Alla våra kurser bedrivs på Kvartersscenen 2Lång. Du kan välja att gå på vardagskvällar eller en kortare helgkurs. Nu under sommaren erbjuder vi även endagskurser inom olika ämnen.

Ordinarie kurser och nya kursstarter!

Nybörjare (Steg 1)

Denna kurs är för dig med ingen eller liten erfarenhet av improvisationsteater. Vi går vi igenom grunderna och övar oss på att försöka sluta prestera. Med lekens hjälp lär vi oss att bejaka våra egna och andras idéer, utveckla vår spontanitet och kreativitet. Och har vansinnigt roligt under tiden. 

Kursstart juni
Anmäl dig till kvällskursen
Anmäl dig till helgkursen (13-14 juni)

 

Mer info om Impro för Nybörjare 

För dig som fick din kurs pausad se nya kurstarter här! 

Fortsättning (Steg 2)

Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande, njuter av när vi lyckas vara helt i nuet och ser hur bejakande liksom av sig själv kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater.

I kursen ingår en föreställning under Kabbádaésch (frivilligt) på 2Lång.

För dig som gått en termin hos oss eller motsvarande, men fortfarande vill njuta av både hissnande luft under vingarna och ljuvliga magplask.

Kursstart juni -Anmälan dig här!
För dig som gick Steg 2 som blev pausad. Läs vidare här! 

Fördjupning (Steg 3)

För dig som har gått en termin hos oss eller motsvarande. Här dyker vi lite djupare i improvisationsteaterns underbara vatten. Leken är fortfarande central och vi övar oss på sceniskt lyssnande och ser hur bejakandet kan skapa precis den sortens magi som endast går att hitta i improvisationsteater. I kursen ingår en akt i föreställningen Kabbádaésch på Kvartersscenen 2Lång.

Kursstart juni - Anmäl dig här!
För dig som gick Steg 3 som blev pausad. Läs vidare här! 

Avancerad (Steg 4)

Kursen vänder sig till dig som både har testat eller är nyfiken på teatersport. Det är en avancerad kurs där du minst ska ha gått steg 3 hos oss eller motsvarande. 

Vi kommer under lekfulla former gå igenom ett antal olika teatersportstekniker och games. Under kursen går vi igenom hur man plockar upp och leker med misstag samt hur man kan ha en mer skådespelarinriktad ingång. Kursen avslutas med att ni deltar i föreställningen Kabbádaésch.
 
Lärare: Martin Gustafsson

Kursstart juni - Anmälan dig här!
För dig som gick Steg 4 som blev pausad. Läs vidare här! 

Master Class - Showtime! (Tidigare Avancerad)

Temat på denna kurs är Gorillateater, en form där improvisatörerna regisserar varandra i korta scener. En fantastiskt lekfull spelform med hög takhöjd och där ljuvliga stora och små misstag förgyller. Du tränar på att våga ta beslut och leda en improvisation och kommer vässa din dramatiska förmåga. Enligt Frida Sundström som leder kursen är detta den absolut roligaste formen av improvisationsteater. 
Kursen är för dig som gått flera kurser och är redo för att kasta dig ut tillsammans med en ensemble i strålkastarens sken.
Lärare: Frida Sundström

Kursstart juni - Anmäl dig!

Tala inför folk!

Tala inför folk!
Ska du hålla ett tal på kompisens bröllop?
En föreläsning på universitetet eller hålla i ett möte på jobbet? Du vill bli tryggare med att prata inför folk helt enkelt! Improvisationsteater är inte bara ett underhållningskoncept, det är även ett utmärkt verktyg för att lära känna sig själv, hitta kreativitet och finna sig i nuet. Genom improvisationsteater och storytelling hjälper vi dig med att tala inför andra och känna dig trygg och självsäker i stunden.
I kursen ingår också tre tillfällen med retorikern Jenny Jernberg Ralphsson.

Sommarkurser
Endagskurser och kompetensutveckling

Endagskurser

Är du sugen på att gå en kortare men intensivare kurs inom impro, musikal-impro, clown och storytelling?


Eller vill du lära dig mer hur du gör enklare filmer med en mobil, kanske utveckla dina färdigheter att göra en riktigt bra selftape? Och det här med härskartekniker, vad är det egentligen?
Under sommaren passar vi på att erbjuda endagskurser inom olika ämnen. Håll utkik här på hemsidan, anmälan öppnar inom kort!

Sommarkurs: Impro för pedagoger

Att improvisera handlar om att leda och att ledas, att snabbt kunna finna sig i situationer och att våga agera. Du får lära dig grunderna i improvisationsteater och samtidigt få verktyg till undervisning. Kursen riktar sig främst till dig som arbetar som lärare, kursledare eller på ett eller annat sätt leder grupper. Vi kommer under lekfulla former gå igenom improvisationsteaterns alla byggstenar. Förbered dig på en intensiv kurs fylld med skratt och nya erfarenheter.

Lärare: Sandra Johansson
Kursstart juni -
Anmäl dig!